Hľadaj vozidlá

Ako skontrolovať vozidlo

V AVIS Van Rental je pre nás na prvom mieste spokojnosť klienta. Preto sa snažíme neustále posúvať naše služby na vyššiu úroveň. Jednou z častých otázok klientov je, ako správne skontrolovať úžitkové vozidlo tak, aby nám neuniklo prípadné poškodenie vozidla.

Naše vozidlá prechádzajú pred prenájmom niekoľkonásobnou dôkladnou kontrolou. Tu je niekoľko rád ako vozidlá tohto typu kontrolovať:

Na vozidle je nutné pozorne skontrolovať a očami prejsť každý diel, najmä však čelné sklo, predné a zadné svetlá, predné hmlové svetlá, zadné odrazové sklíčka v nárazníku, predný a zadný nárazník, spätne zrkadlá a smerovky umiestnené v nich. Hľadáme akékoľvek poškodenie: prasklinu, škrabanec, chýbajúci diel, preliačeninu. Ďalej je nutné skontrolovať všetky panely karosérie. Keďže vozidlá tohto typu sú veľké a majú bielu farbu, je dobré sa k vozidlu postaviť z uhla a sledovať prípadné nerovnosti na jednotlivých paneloch karosérie (viď obrázok).

Kontrola_vozidiel.jpg

Nesmieme zabúdať ani na vyššie položené časti vozidla ako je čelo nad čelným sklom a strecha. Tie možno bezpečne skontrolovať pri miernom odstúpení od vozidla tak, aby sme obhliadli celý obvod strechy vozidla.

Pri kontrole vždy prezrieme aj interiér vozidla. V kabíne vodiča si všímame poškodené, alebo chýbajúce časti výbavy kabíny. V úložnom priestore je veľmi dôležité skontrolovať stav podlahy a výplní dverí, či bočných stien vozidla. Za poškodenie podlahy a stien vozidla sa berú preliačeniny, alebo prederavenia. Za poškodenie výplne sa berie jej prederavenie. V úložnom priestore sa toleruje primerané poškodenie laku, škrabance.

Je dôležité si všimnúť, či vozidlu nechýbajú niektoré súčasti, ako sú napríklad puklice, anténa, či povinná výbava, alebo protokol o nehode a v prípade pochybností osloviť personál.

Klient si môže vozidlo pred prenájmom nafotiť, prípadne nafilmovať a zaznamenať tak každý detail vozila.

Pred podpisom Preberacieho protokolu je nutné sa uistiť, že sú na ňom správne poznačené všetky poškodenia. Podpisom Preberacieho protokolu klient potvrdzuje prebratie vozidla v stave zodpovedajúcom Preberaciemu protokolu.

Všetky naše vozidlá majú poistku zákonnú, havarijnú a poistku proti krádeži. Spoluúčasť na jednu poistnú udalosť je 15% / 500€. 

Kontakt

V prípade, že Vás naša ponuka zaujala, alebo by ste sa chceli dozvedieť viac o našich službách, kontaktujte nás na telefónnom čísle +421 900 200 200 (táto linka je spoplatnená sumou 0,60€/minútu s DPH), alebo nám napíšte email na adresu info@avis.sk. 
 

Ak chcete vytvoriť rezerváciu kliknite sem: